/ Младежки дом Монтана
От  традиционен фестивал на цитрусовите плодове в Мерсин /Турция/се завърна Мажоретният състав при Общински младежки дом-Монтана и „Виво Монтана”.

Деца от Монтана зарадваха публиката в Гърция

Те бяха зад граница от 14 до 21 ноември, н
аслаждавайки се на богата програма и слънчево време. Мажоретките дефилираха под съпровод на „Виво Монтана” с диригент Пламен Крумов.

Дефилетата  бяха до обяд, изпълвайки централният крайбрежен булевард и аплодирани от официалните гости и гостите на града. Концертната програма продължаваше до късно вечерта с песни и танци на две сцени.

Добре познатите ритми „Меден дух”, „Джангурица”, „Торлашка румба” „Италиански ранг ”и маршове бяха неизменна част от програмата, а за разнообразяване на дефилетата и забавление на многохилядната публика оркестрантите от Монтана заложиха на мелодии от богатия си репертоар.

Впечатляващо по време на фестивала бе и изборът на двама представители от всеки състав за направата на годишен календар на Мерсин. Имаше участници от близо и далеч - България, Албания, Гърция, Сърбия, Беларус, Босна и Херцеговина Осетия, Иран, Ирак, Камерун, Молдова, Индия, Русия, и други.

Ръководителите посетиха  кмета и областната управа и си размениха взаимно подаръци. За финал те получиха статуетка и сертификат за участие и индивидуални традиционни подаръци.