Максим Минчев връчи награда във Видин
Максим Минчев връчи награда във Видин / Община Видин

Във Видин днес бе връчена наградата „Бялата птица”. Тя се присъжда за пета година от видинския клуб на БТА, като се дава за значима обществена дейност. Днес с приза бяха удостоени дамските “Инер Уил” клубове – дистрикт 248 - България за тяхната благотворителна дейност и значим обществен принос за 2015 г. Статуетката бе връчена от Максим Минчев – генерален директор на БТА на Веселка Асенова – национален представител на клубовете за 2015-2016 г., с пожеланието „Видин да върви само нагоре, защото той заслужава”. Кметът на община Видин Огнян Ценков също поздрави г-жа Асенова и чрез нея всички дами от организацията за тяхната значима обществена дейност.

“Инер Уил” е една от най-големите доброволни организации на жени в света. Тя има над 100 000 членове в около 100 страни. В България клубовете са повече от 20. Те даряват средства за обновяване на детски заведения, на нови спортни площадки, за организиране на различни културни изяви. Една от последните им дарителски кампании се реализира във Видин и предстои поставянето на специални мигащи светофари пред пешеходните пътеки в района на учебните заведения.

 

Сребърната статуетка „Бялата птица” е дело на известния наш скулптор Александър Пройнов – АПЕР. Тя се връчва за пети пореден път, като предишни нейни носители са Лайънс клуб  - Видин, Белоградчишкият епископ Поликарп, кметът на Монтана Златко Живков и игуменът на Троянския манастир епископ Сионий.