/ Община Видин
Темата за предстоящия фестивал „Летни вечери на операта и балета „Баба Вида“, който ще се проведе от 3 до 6 август, бе сред основните на редовната месечна пресконференция в Община Видин. „Получаваме все повече добри отзиви във връзка с организирането на второто издание на фестивала - за това, че общинското ръководство и аз, като кмет, подкрепяме подобен проект.

Видин отново ще бъде сцена за опера и балет под звездите

Обединихме се около общата цел да изготвим един дългосрочен културен продукт и всяка година да надграждаме. Нашата цел е да създадем една традиция и фестивалът да се превърне  в емблематично събитие от богатата културна програма на Община Видин, да слеем величието и вечността на нашия старопрестолен царствен град с магията на оперното и балетното изкуство“, заяви кметът на Видин Огнян Ценков пред медиите. Той каза, че една от целите е с този фестивал да се възпита нова публика, която да предпочита това изкуство и да бъдат привлечени повече почитатели - туристи и гости на града.

Секретарят на Общината Иванела Андреева запозна подробно журналистите с организацията и подготовката на мащабното събитие. Тя обясни, че сцената за спектаклите ще бъде изградена на площад „Бдинци“, а трибуните ще могат да поберат около 700 зрители.

Старозагорската опера идва за фестивала във Видин

При неблагоприятни метеорологични условия представленията ще се играят в Спортна зала „Фестивална“. Билетите са на цена от 10, 20 и 30 лв. Андреева допълни, че двете детски представления са безплатни.

Те са интерактивни и ще бъдат представени в Крайдунавския парк, в естествена среда.