/ Дарик - Враца
Започналата през миналото лято инициатива за опера и балет на открито във Видин, за радост на видинчани и гостите на града ще продължи и тази година. Културното събитие е по инициатива на Община Видин, Русенската и Старозагорската опера и Симфониета Видин, ще повдигне градуса на емоциите в крайдунавския град.

На пресконференция кметът на града Огнян Ценков, Иванела Андреева - секретар на община Видин, директорът на Държавна опера Стара Загора - Огнян Драганов, директорът на Държавна опера Русе Иван Кюркчиев и директорът на Симфониета – Видин Мирослав Кръстев предсавиха съвместния си проект за това лято.

Продават билети за фестивала „Операта на върховете“

„Програмата на фестивала ще започне на 3 август с безплатни представления за най-малките
. Това е подарък от нашите гости. Сцена ще бъдат места в крайдунавския парк, които допълнително ще изберем...

А от 21.00 часа, на 3 август ще бъде представена „Травиата“ от Старозагорската опера и балет. Русенската опера и балет ще представят на 5-ти август „Царицата на чардаша“. И отново от Русенската опера на 6-ти август ще бъде представен балетът „Спящата красавица“ - разказа кметът на Видин.

Старозагорската опера идва за фестивала във Видин

Огнян Ценков каза също, че сцена ще бъде изградена на площад „Бдинци“ пред пилоните на общината , като ще бъдат направени трибуни за 1000 посетители. Цената на билетите ще бъде 10, 20 и 30 лв., като жест към гражданите на Видин. За провеждането на фестивала "Опера и балет на открито - Баба Вида" в бюджета на община Видин са заложени 50 000 лева.

Огнян Драганов-директор на Старозагорската опера и Иван Кюркчиев-директор на Русенската опера изразиха благодарността си за дадената им възможност съвместно с Видинската филхармония да осъществят този мащабен проект.