/ Дарик Враца
Две малки семейни фирми бяха наградени с почетна значка на община Монтана за значим принос в развитието на икономическия и социалния просперитет на града и района. Това са „Органик“ БГ ЕООД - село Долно Белотинци, и „Полихром“  ЕООД – Монтана.

Област Враца - втора в класацията по сключени договори в Северозападния регион за планиране

Собствениците Лидия Заркова и Миглена Иванова получиха отличието от кмета Златко Живков на тържествения прием по повод 127-годишнина от обявяването на градския статут на Монтана. Това е вторият голям празник на града след официалния - Деня на Свети Дух.

В Монтана разработиха мерки за насърчаване на бизнеса

На 2 декември, 1891 година е издаден Указ № 626 на княз Фердинанд, с които се утвърждава решението на VІ обикновено Народно събрание за това Кутловска селска община да бъде преименувана в градска под название Фердинанд. От 2000 година датата се чества официално и кмета на Монтана отличава фирми, допринесли за развитието и просперитета на града и общината.

Награждаването
netinfo

„Органик БГ” - село Долно Белотинци, е семейна фирма, специализирана за производство на натурални биологични продукти. Стартира дейността си през 2006 година, когато е засадена 100 декара градина с ябълкови овошки  През 2012 започва производство на първия български натурален жив ябълков оцет.

Ще ремонтират обходните пътища за Монтана

„Полихром” ЕООД - Монтана е  създадена през 2000г. с основна дейност - доставка и продажба на строителни материали. Непрекъснато разширява асортимента и услугите, които предлага. Установява отлични взаимоотношения с някои от най-големите, в световен мащаб, производители на строителни материали.