Кметът Огнян Ценков награди най-красивите момичета.
Кметът Огнян Ценков награди най-красивите момичета. / Община Видин
За поредна година в кв. „Нов път” във Видин са проведе традиционният конкурс „Мис Василица”, посветен на 14 януари - отбелязването на ромската Нова година. Гости на тържеството бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Цветан Асенов.

Десет момичета взеха участие в надпреварата за короната и дефилираха пред многобройната публика в официално облекло. Кметът поздрави всички присъстващи и гости с техния празник: „На 14 януари, вие отбелязвате Банго Васил, застъпник и защитник на вас ромите, превърнал се в символ на късмета и вярата.

Мис Василица Видин
Община Видин

Днешният празник е повод за веселие, но и равносметка на извършеното. Убеден съм, че го посрещате с чувство на гордост и удовлетворение, съхранявайки своите обичаи и традиции, предавайки ги на децата си”.

Той подчерта, че за поредна година присъства на традиционния конкурс, на който се избират най-красивите и достойни за титлата момичета и изрази удовлетворението си, че мнението на зрителите съвпада с това на оценяващите.

Мис Василица Видин
Община Видин

Огнян Ценков короняса победителката Камелия Борисова и нейните две подгласнички Жади Александрова и Елза Станимирова от гр. Лом. Всички участнички получиха специални награди, осигурени и тази година от  Община Видин. Накрая видинският кмет пожела на присъстващите и техните семейства здраве, радост и благоденствие през Новата  година.

Мис Василица Видин
Община Видин