/ БГНЕС, архив
С яйца беше изпратена от Враца зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева. Тя беше тук за да представи новият изпълнителен директор  на МБАЛ "Христо Ботев"  и да обясни на персонала как ще върви изплащането на забавените заплати. Днес ще бъде преведена заплатата за февруари, в края на май - заплатата за април и така ще остане само една не платена – тази за март.

Скандали във врачанската болница между медицински персонал и зам.-министър Жени Начева

Само със заплати нещата тук няма да се оправят, контрираха я присъстващите на срещата медици. Проблемът с недоокомплектоването на отделенията с кадри си остава, липсват лекарства, спрени са телефоните. Няма кой да поеме спешни случаи“.

Кирил Ананиев: Намерен е вариант за подпомагане дейността на болницата във Враца

Начева обясни, че са водени поредните преговори с кредитори, за да не запорират всеки месец сметките на болницата. „Затова ви моля да се върнете по работните си места и да изпълнявате задълженията си нормално“, апелира зам.-министърът.

Врачански медици обвиниха здравния министър в геноцид

„Аз не съм тук, за да се карам с вас“
, обясни Начева, но провокира присъстващите с въпроса, къде са били, когато в продължение на години дълговете на болницата са се натрупали, защото самата тя не е виновна. „А къде е било Министерството през това време, след като е получавало отчети за състоянието на всеки 3 месеца“, реагираха лекари.

На излизане от залата недоволни служители хвърлиха по зам.-министъра яйца.