/ / Thinkstock/Getty Images
Врачански медици обвиниха здравния министър в геноцид
97304
Врачански медици обвиниха здравния министър в геноцид
  • Врачански медици обвиниха здравния министър в геноцид
Врачански лекари, медицински и немедицински персонал обвини министъра на здравеопазването в геноцид над населението във врачанска област и съсипване на здравеопазване в региона.
 
Две отделения на държавната болница във Враца днес излязоха с отворени писма до министъра на здравеопазването. “Господин министър, с вашето действие-бездействие Вие съсипахте истинското здравеопазване в област Враца! В момента не работят ключови структури на Многопрофилната болница “Христо Ботев” – Спешното приемно отделение, Отделението по анестезия и интензивно лечение, включително и всички отделения с хирургична дейност. Ако това е Вашата цел: геноцид и унищожаване на населението в областта, то постигнали сте го!”, се казва в писмото на медиците от Отделението по травматология и ортопедия.

Поредна болница във Враца заплашена да спре работа завинаги
 
Писма Враца медици министър
netinfo


В него те призовават министъра на здравеопазването да излезе пред жителите на Врачанска област и да заяви, че иска тази болница да се самозакрие чрез мъчително и агонизиращо напускане на персонала, поради неизплащане на положения труд.
 
В своето отворено писмо екипът на кардиологичното отделение на врачанската болница се присъединява към исканията на колеги им от останалите отделения, включително Хирургично отделение, Клинична лаборатория и Образна диагностика. В обръщението си към министъра на здравеопазването и директора на държавната болница във Враца те подчертават, че тяхното търпение и ентусиазъм също са на изчерпване. И настояват за незабавно изплащане на дължимите им заплати, както и гарантиране на редовното изплащане на възнагражденията в бъдеще. 

Писма Враца медици министър
netinfo


“Не ни карайте да съжаляваме и да се срамуваме, че се върнахме в болницата”, призовават медиците от кардиологичното отделение. В края те казват, че това писмо е отчаян зов за помощ към Министерството на здравеопазването.