„Да споделим лятото в с. Оходен
„Да споделим лятото в с. Оходен / ВМРО ВРаца

Представители на Дамски клуб „Вратица" осъществиха инициативата „Да споделим лятото" в с. Оходен. Срещата в Пенсионерския клуб беше изключително приятна, интересна и разтоварваща. Всъщност всичко протече като приятелско пиене на кафе с интересни разговори и хапване на сладкиши, приготвени от дамите и от активистките на пенсионерския клуб.

Дамски клуб "Вратица" подари на Пенсионерски клуб „Изгрев 2012" абонамент за две ежеседмични вестничета, съвсем символичен подарък, но с идеята това да накара повече хора от селото да се отбиват в клуба, за да могат да четат нещо интересно и така да си общуват повече и помежду си. „Общуването помежду ни винаги дава усещането, че не си сам, нито самотен, а и винаги знаеш, че можеш да разчиташ на своите приятели", обясни идеята Галя Георгиева, председател на Дамски клуб „Вратица".

Такава е и амбицията на кмета на селото Иван Иванов: все повече хора да се спират в Пенсионерския клуб и в Читалището, за да се активира животът в китното селце. Той също сподели срещата и разказа на всички за много интересни идеи и проекти, които му предстои да защити и изпълни. Още повече, че всички вярваме, че той ще продължи да бъде кмет на с. Оходен и след предстоящите избори, защото добрите идеи трябва да бъдат подкрепяни, а пък и всичко, което е изградил до сега никак не е малко! В Оходен вече има официално Пенсионерски клуб, Читалище, Библиотека, изгражда се параклис, ще стартира в края на месеца и пазар, има самодейна певческа група, с две думи кипи истински живот!

Освен дамите от клуба на срещата присъства художникът-иконописец Красимир Ангелов, който е общински съветник от ВМРО. Заедно с кмета, той разгледа строежа на параклиса и даде ценни съвети, относно направата на иконостаса и оформянето на вътрешното пространство.