/ iStock/Getty Images
Ученикът от СУ „Козма Тричков“ - Цветомир Тодоров стана кмет на града в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“.

Над 600 лица ще бъдат обхванати в социалните услуги на Община Враца

Събитието се организира от фондация „Джуниър Ачийвмънт“ (JA Bulgaria), като основната цел е младите хора да се запознаят с управлението на града отблизо, като станат част от общинската администрация за един ден.

„Участието в инициативата ще ви даде възможност да се запознаете с начина, по който функционира местната администрация, както и с предизвикателствата пред експертите в Община Враца.

Похвално е, че толкова млади хора имат желанието да участват по един или друг начин в управлението на нашия град, давайки конструктивни предложения за реализирането на различни проекти“ - с тези думи заместник-кметът Мария Попова посрещна участниците в инициативата.

Денят на младежта във Враца

Дванадесетокласникът Цветомир Тодоров сподели, че да си кмет не е просто професия, а призвание, тъй като от всяко едно решение, зависи развитието на местната общност.
След запознаване с естеството на работа във всеки един отдел на местната администрация, както и в Общинския съвет, младежите присъстваха на инспектиране на строително-ремонтните дейности на обекти от пътната инфраструктура в града.

Всеки един от участниците получи сертификат от фондация „Джуниър Ачийвмънт“ и Община Враца. В тазгодишното издание ръководни постове заеха още: Гергана Димитрова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ (СУ „Васил Кънчов“), Йоана Харалампиева - главен архитект (Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство), Ванеса Христова – секретар на Община Враца (СУ „Васил Кънчов“) и Мартин Стефанов - председател на Общински съвет - Враца (Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство).