Събитията
Събитията / Община Враца
Отбелязването на 12 август – Ден на младежта, започна с футболен турнир, организиран от ЦПЛР „Център за работа с деца“. Спортното събитие, което се проведе на игрището в двора на СУ „Козма Тричков“, бе открито от кмета Калин Каменов, който пожела на участниците спортсменска игра.
В инициативата участват всички младежи, посещаващи организираните занимания през лятната ваканция на „Център за работа с деца“.

Калин Каменов

Денят продължи с отбелязване на 30-годишнината от създаването на Конвенцията за правата на детето, което се проведе в Общностния център. В програмата на Община Враца се включва и Младежкият дом, където са подготвени прожекции на филми, арт ателиета и настолни игри.

Събития


В инициативата участваха експерти и представители от: Център за обществена подкрепа, звено „Център за младежки дейности”, Дневен център, експерти от община Враца, Сдружение „Алианс Балкани” и др.

Събития


Кулминацията на отбелязването на 12 август е велосъстезание, организирано от екипа на звено „Център за младежки дейности“. Събитието ще се проведе на картинг пистата в Спортен комплекс „Христо Ботев” от 18:00 часа, като всеки желаещ да се включи, може да направи своята регистрация от 17:00.

Всички инициативи са напълно безплатни.