Бизнесмени могат да получат помощ от германски организации
Бизнесмени могат да получат помощ от германски организации / снимка: Дарик Враца

Нови възможности за подпомагане на малкия и среден бизнес и стартиращи предприемачи в България от страна на германски организации ще бъдат представени във Враца. Срещата е организирана от Търговско-промишлената палата и Европейският информационен и иновационен център (Enterprise Europe Network).

Студенти от Университет Регенсбург, Германия, членове на международната студентска организация SIFE, ще представят своя проект „Асеквити - иновации в микрофинансирането".

В рамките на проекта ще бъдат представени реални бизнес възможности и иновации в сферата на микрофинансирането на малки и средни предприятия в Източна Европа и по-специално в България в контекста на световната икономическа криза. Там също така ще бъдат споделени и бизнес принципи и иновативни модели, осигуряващи постигане на реални резултати и дългосрочна успешна предприемаческа дейност в областите мениджмънт, финанси, право, управление, маркетинг, бизнес-етика.

На срещата ще бъде представена и. Презентация ще направи г-н Витан Горанов, представител на SES  за Северозападна България.

Представянето ще се състои на 18 март  от 14.00 часа в в конферентната зала на Търговско промишлената палата Враца, пл. "Хр. Ботев" 1, Дом на културата, ІІ етаж. Всички представители на бизнеса, стартиращи предприемачи и заинтересовани са поканени за участие в срещата.