Баби и деца боядисваха яйца на площада в Лом
Баби и деца боядисваха яйца на площада в Лом / прес-център Община Лом

Малчугани от детските градини и баби от пенсионерските клубове сътвориха първата общоградска „Работилница за великденски яйца - за всички деца!" на централния площад в Лом. 500 яйца, осигурени от общинита, боядисаха и украсиха възпитаниците на забавачниците и дневните центрове за възрастни. Като награда за усърдието си малчуганите получиха великденските яйца и шоколадови зайчета.

Великденското тържество събра хилядна публика на площад „Свобода", във веселието се включиха детски вокални и танцови състави. "Благодаря на всички участници в този празник и Светъл и Красив Великден", пожела кметът Пенка Пенкова. Великденски благослов произнесе архиерейският наместник отец Георги, а директорът на Историческия музей Спасена Делийска разказа на децата за великденските обичаи.

Първата „Работилница за великденски яйца - за всички деца!" бе организирана от Община Лом, Историческия музей и Центъра са извънучилищна дейност. В украсата на перашките се включиха и музейните специалисти, участниците в проекта „Децата на Лом - творят и мечтаят", ученици от Клуб „Екология и опазване на околната среда", Дневните центрове за възрастни в Лом и Ковачица, клубовете в Трайково и Младеново.