Автокрадец от Враца заплашил гранични полицаи с оръжие
Автокрадец от Враца заплашил гранични полицаи с оръжие / Дарик Враца - архив

Гранично-полицейски наряд от двама служители на ГПУ-Брегово спрял вчера за проверка в землището на с. Ракитница лек автомобил „Крайслер Воиджър", управляван от 50-годишния Е.С. от врачанско село. При извършената справка граничните полицаи установили, че Е.С. никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а самият автомобил е откраднат във Враца и на 16 май т.г. е обявен за международно издирване.

След като контактният ключ на колата бил взет от служителите, Е.С. извадил пистолет и тръгнал срещу тях. 50-годишният мъж не се подчинил на полицейското разпореждане да спре и да хвърли пистолета. Тогава единият от служителите, граничен полицай Чавдар Петров, произвел със служебното си оръжие предупредителен изстрел със стоп-патрон във въздуха. Е.С. клекнал, полицай Петров избил пистолета му с крак и му поставил белезници.

Е.С. е задържан за 24 часа. По случая в ГПУ-Брегово е образувано досъдебно производство, автомобилът е задържан на територията на граничния полицейски участък.
Установено е, че 50-годишният нападател на полицаите е криминално проявен. Има 13 влезли в сила присъди, предимно за кражби на автомобили.