1 май във Видин
1 май във Видин / Община Видин

С шествие от музей „Конака" до Крайдунавския парк и тържествен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав" беше отбелязан Първи май - Ден на труда и международната работническа солидарност.  Десетки граждани се включиха в празничното шествие, което потегли начело с Градския духов оркестър.

1 май във Видин
netinfo

Инж. Добромир Дилов, изпълняващ длъжността кмет на Община Видин, приветства гостите, като припомни, че на Първи май светът отбелязва Деня на труда и международната работническа солидарност. Историята на празника се свързва с работническото движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права. Началото се поставя на 1 май 1886 година в САЩ, а първият опит за честване на Първи май в България е от Топографското дружество през 1890 г. Обявен е за официален празник на България през 1939 г. и се чества и до днес.

1 май във Видин
netinfo

Сред официалните гости на тържественото отбелязване на Деня на труда и международната работническа солидарност бяха: народните представители Филип Попов и Иван Иванов, областният управител на област Видин Момчил Станков, Белоградчишки епископ Поликарп и председателя на Общински съвет Видин Пламен Трифонов.

1 май във Видин
netinfo