/ ThinkStock/Getty Images
Пет кутии за дарения в помощ на семейството са поставени на територията на община Ружинци
Пет кутии за дарения в помощ на младото семейство с две невръстни деца, останало без дом след пожар, са поставени на територията на община Ружинци.

"В село Дражинци, където е изгорялата къща на Румен и Ивета Стоянови,  също е поставена кутия за дарения", каза кметският наместник Кръстьо Джонов.

"Вече е разкрита и банкова сметка за събиране на парични средства за подпомагане на изграждането и обзавеждането на нов дом за пострадалото семейство", допълни кметът на община Ружинци Александър Александров.

Зов за помощ: Пожар остави без дом младо семейство с две деца в Кърджалийско

"Общината помага с техника, за да се разчистят двата двора, в които има изгорели сгради", допълни кметът на общината. Роднина на семейството от София също организира  кампания за набиране на средства и дарения през социалните мрежи.

В пост във Фейсбук разказва за нещастието и призовава хората с добри сърца да се отзоват и да помогнат, разказа Александров. Пожар изпепели до основи къщата в село Дражинци на семейството с две малки деца - бебе на три месеца и друго дете на година и осем месеца.

Трагедията се е случила навръх Благовещение, когато от късо съединение избухнал пожар и пламъците за минути обхванали цялата къща. Всичко е изгоряло пред погледа на 35-годишния Румен. За щастие няма пострадали.

Къщата, която само до преди дни е била дом на семейството, днес е напълно необитаема - няма покрив, унищожени са уредите и обзавеждането. Александров уточни, че дарителят Лео Кадели, който е приятел на Общината, е поел ангажимент да помогне с обзавеждането, след възстановяването на дома на семейството.

Александър Александров призова, който има възможност да се включи в дарителската акция и да помогне на семейството. Повече информация може да се получи в кметството в село Дражинци и в общината в село Ружинци.
БТА