/ iStock/Getty Images
Видинските полицаи са задържали 17 мъже - на възраст от 18 до 60 години, за незаконна сеч в региона, като по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена на 28 април в землището на село Мали Дреневец, след продължителна оперативна работа по разкриване и документиране на престъпления, извършвани в горския фонд и в нея са участвали разследващи полицаи, служители на районното управление, областната дирекция, жандармерията и Изпълнителна агенция по горите.

Задържаха трима за незаконна сеч на дърва в Плевенско

На черен път те установили три товарни автомобила с дърва без документи, доказващи законния им произход. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието.

Разследващите предприели претърсвания на частни адреси и автомобили, ползвани от арестуваните, за които са събрани данни за съпричастност към незаконна сеч.

Иззети били превозни билети, документи, парични суми, мобилни телефони, принтери и други вещи и предмети, имащи отношение към разследването. За срок до 24 часа в ареста са приведени десет жители на село Арчар, четирима от село Септемврийци, жител на село Доктор Йосифово, жител на Лом и румънски гражданин. 

Продължава работата по доказване и документиране на престъпната дейност. В акцията са участвали разследващи полицаи, служители на Районно управление-Видин и Областната дирекция, на жандармерията и Изпълнителна агенция по горите.