/ МВР
Намерени са и още 75 растения от същата култура
След поредна акция във Видинско иззеха близо 40 кг канабис, съобщиха от полицията.

МВР

Действията били предприети в хода на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с отглеждането и разпространението на канабис в региона.

Задържаха служител на гранична полиция, отглеждал канабис (СНИМКИ)

В рамките на акцията, в землището на Лагошевци, община Димово, служителите на реда установили двама видинчани - на 38 и на 39 години. При извършеното претърсване в автомобил, с който мъжете се придвижвали, намерили четири чанти със зелена листна маса и съцветия.

МВР

Тревата, с тегло 39.400 кг, реагирала на канабис при полевия наркотест. В района, в близост до реката, криминалистите установили конопени насаждения - 75 стръка, с височина от 250 до 320 см.

Разкриха голяма наркооранжерия в ловешко село (СНИМКИ)

Растенията били видимо грижливо отглеждани (окопани в основата и привързани към опорни колчета). При полевия наркотест растителната маса е реагирала на канабис. Двама мъже са задържани за 24 часа, а случаят е докладван в прокуратурата.
 
МВР


През последните седмици, на територията на областта - Протопопинци, Делейна и Шишенци, служителите на реда установиха и иззеха над 200 канабисови растения с различна височина. Продължават активните действия на видинската полиция по линия "наркотици".