/ Thinkstock/Getty Images
Под ръководството на Районна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за кражба на пари и накити от къща, съобщиха от обвинението.

МВР в готовност за ръст на престъпленията след пандемията

На 25 май от частен дом във Видин, били откраднати парична сума от 2 450 лева, два ръчни часовника, златни и сребърни накити, както и други вещи. За целта извършителите на престъпното деяние използвали техническо средство.

В резултат на действия по разследването са били установени и задържани криминално проявените - мъж на 52 години и мъж на 29 годин). Събрани са били достатъчно доказателства за виновността им в отнемането на чуждите вещи от имота.

Бивш затворник остава в ареста заради кражба

Двамата са били привлечени в качеството на обвиняеми - единият.като извършител на кражбата, а другият като помагач
. Към настоящия момент са проведени разпити на свидетели, обиски, претърсвания и изземвания в две моторно превозни средства, както и в обитавания от единия от обвиняемите имот.

Разследващите са открили паричната сума и другите вещи. По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. Разследването по делото продължава.