/ iStock/Getty Images
Община Видин кандидатства за изграждане на мащабно съоръжение за забавление на деца, в което ще инвестират от компания за производство на спортно оборудване.

Това съобщават от общината. Българската компания "Уолтопия" излезе в края на месец януари с предложение за инвестиция от над 2 милиона лева в съоръжения за активно забавление в две български общини. Едното ще предостави безопасен полет над избрана забележителност, а другото - здравословно забавление за децата в нов за света формат.

Община Видин създава дружество по енергетика до края март

От общината са подготвили и изпратили необходимите документи за проектното предложение. Избраният терен за разполагане на атракцията се намира в центъра на града до Паметника на свободата в град Видин, където в момента има градински фитнес уреди.

Площта е от 1774 кв. м. Тази част от крайдунавския парк е любимо място за разходка, отдих и спорт на видинчани. Освен това в непосредствена близост се намират редица културно-исторически забележителности като крепостта "Баба Вида", Епиграфския център, Синагогата, Митрополитския комплекс, Библиопощата и други.
БТА