/ БГНЕС
Изборният ден във Видин започна със сигнал за масово извозване на хора до избирателни секции от квартал "Нов път", предаде БНТ. Заради слаба инсталация членове на секционни комисии са принудени да стоят на студено, а машините се захранват с удължители, установи проверка на екипа ни.

Преди обед в РИК - Видин е бил получен сигнал за масово извозване на хора от квартал "Нов път" до секции в града. Според сигнала, хората за извозвани с автобуси. От местния РИК обясниха, че става въпрос за организиран транспорт от общината, който е напълно регламентиран.

Причината - в квартал "Нов път" няма открити секции за изборите, а гласоподавателите оттам са разпределени на различни места в града. През ноември миналата година там имаше бит член на комисия, който се опита да заснеме изборни манипулации с телефона си.

Друг интересен сюжет тук е от бившето училище "Христо Ботев", където заради слаба електрическа инсталация сградата не отоплена. Членове на секционни комисии се оплакаха пред екипа ни, че трябва да прекарат цял ден с якета на студено. Някои пък бяха взели от вкъщи електрически печки, за да се топлят. За да се гарантира работата на машините в коридорите бяха включени удължители.

А иначе до момента една машина не е успяла да тръгне. За друга пък е получен сигнал, че е била облепена с тиксо, за да може да функционира нормално. За разлика от други места тук не се забелязват масови заменки на членове на секционни комисии. Активността за областта към 11:30 часа е около 13 процента.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНТ