/ netinfo
Народният представител Станислава Стоянова присъства на церемонията „първа копка“ в село Хаджидимитрово, където заедно с кмета на населеното място Емил Тодоров, кмета на Свищов Генчо Генчев и представители на общинското ръководство официално дадоха старт на дългоочаквания ремонт на вътрешната водопреносна мрежа.

МРРБ отпусна на община Свищов 400 хил. лв. за ремонт на улици

Със средствата в размер на 200 хил. лв., отпуснати с постановление на Министерски съвет, там ще бъде направена подмяна на главния водопровод за селото, с което се цели значително подобряване на водоподаването и решаване на проблема с липсата на вода.

Ремонтът, който с нетърпение очакват 635-те жители на Хаджидимитрово ще бъде извършен от ВиК „Йовковци“ - Район Свищов в най-кратки срокове. Кметът на населеното място Емил Тодоров изрази своята радост от подкрепата и съпричастността, която получава от представителите местната и национална власт по повод най-сериозния проблем на селото.

Това е първата голяма инвестиция в населеното място от години наред и той е убеден, че с отстраняването на водния режим жителите на Хаджидимитрово ще възвърнат доверието си към институциите.