Залесиха 80 фиданки на Света гора, готвят проект за облагородяване на хълма
Залесиха 80 фиданки на Света гора, готвят проект за облагородяване на хълма / снимка: Община В. Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов участва в днешното залесяване на хълма Света гора, което е част от традиционната Седмица на гората. Заедно с директора и служители на Регионалната дирекция по горите, Градски ученически парламент и Младежки дом, кметът засади фиданки на липи в една от най-обичаните зони за крайградски отдих около старата столица.

Пред хората, които се бяха събрали, за да засадят 80 нови дръвчета, Даниел Панов сподели, че до края на месец април вероятно ще бъде подписан договор за начало на дейностите по проект в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие", който предвижда хълм Света гора да бъде облагороден и социализиран в много по- висока степен. По проекта е предвидено да бъдат ремонтирани и подновени парковите съоръжения, да бъде подобрена алейната мрежа, да се изградят детски площадки и кътове за отдих.

Кметът отбеляза и намерението си Община Велико Търново да изготви и кандидатства по проект за възстановяване на една от знаковите атракции на хълм Света гора - Виенското колело.