Задържаха бивш затворник за нападение над мъж, атакувал го с тесла
99147
Задържаха бивш затворник за нападение над мъж, атакувал го с тесла
  • Задържаха бивш затворник за нападение над мъж, атакувал го с тесла
Задържан е извършителят на зверския побой във великотърновското село Хотница, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. Той обясни, че престъплението е извършено в нощта на четвъртък срещу петък, а сигнал е подаден в 6.30 ч. вчера сутринта от 66-годишен мъж от селото, който е собственик на фермата, в която се е разиграл кървавият екшън.  

Възрастен мъж е бил пребит във великотърновско село

"Сигналът в полицейското управление беше за това, че един от работниците на собственика на фермата е намерен в безпомощно състояние с множество травми по главата", обясни комисар Машов. Пострадалият е 70-годишен мъж от село Богатово, който е работил като пастир.

На място веднага са пристигнали полицейски служители, които в хода на процесуално-следствените действия са събрали достатъчно данни и доказателства, за да разкрият евентуалният извършител на престъплението.

Още в 17.00 ч. вчера е задържан 52-годишен мъж от Габрово, който е бил намерен в хотел в града. Извършителят на престъплението е известен на полицията и осъждан. Има 40 криминални регистрации, 16 пъти е осъждан, а последно е лежал в затвора през 2016 г. Повечето присъди са кражби, измами, а има и за бягство от казарма. Той също е бил работник във фермата, като това е бил първият му ден там. След скандала с колегата му, той го е ударил с тесла, оставил го в тежко състояние и избягал от селото с такси. По непотвърдена информация е откраднал и около 500 лв. от пострадалия. 

След като е намерен, мъжът е направил пълни самопризнания и е задържан за средна телесна повреда в условията на опасен рецидив. Димитър Машов отбеляза, че ако пострадалият почине, е много възможно обвинението да прерасне в опит за убийство.

В момента задържаният мъж е в ареста за 72 часа, очаква се съдът да поиска постоянното му задържане под стража. Оръжието на престъплението е иззето и приобщено към досъдебното производство. Работата по изясняване на случая продължава под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново.

Състоянието на пострадалия 70-годишен мъж остава критично.