Задържаха четирима младежи за серия кражби на авточасти
Задържаха четирима младежи за серия кражби на авточасти / Sofia Photo Agency

Четирима 18-годишни младежи от Велико Търново са задържани за извършени от тях серия кражби на авточасти. Криминалистите работили по сигнал, подаден от собственик на "Фиат Пунто" на 1 ноември, че от колата му е изчезнал компактдиск.

След като четиримата попаднали в ареста, било установено, че още преди да навършат пълнолетие, младежите са записали в биографиите си други шест такива престъпления. Действали в различно съучастие и в късните часове от денонощието, изкривявали рамките на вратите или взломявали ключалките.

В края на миналата година само за месец обрали три автомобила - взели радиокомпактдискове, джобно ножче, електрически фенер и флаш памет. Януари т. г. те продължили с набезите  - собственик на "Фиат Типо" също останал без компактдиск и тонколони в колата. Злосторниците претърсили и други леки коли - "БМВ", "Фиат Пунто", "Алфа Ромео".

По всички случаи в полицията са образувани досъдебни производства. Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми, взета им е мярка за неотклонение "подписка". Част от инкриминираните вещи са установени и върнати на собствениците.