/ sxc.hu
На 29 март, вечерта е получен сигнал за съседски скандал във Велико Търново – мъж е нанесъл удар с крак  и удари с ръце в областта на лицето на съпруга на тъжителката.  Установено е, че 41-годишният съсед е П.С.

Час по-рано същата вечер на телефон 112 са подадени няколко сигнала от други съседи, за това, че П.С. целенасочено пускал силна музика, хвърял е пиратки в коридора на жилищния блок и е чупил различни предмети в блока. За това поведение П.С. бил предупреден и от жената, подала сигнала. 

Изпратеният на място автопатрул отправя устни разпореждания към П.С., които мъжът не изпълнил. След напускане на мястото на проверката мъжът, с цел саморазправа, посетил дома на потърпевшите и нанесъл удари с юмруци и глава в областта на лицето на 65-годишният мъж и ритнал в областта на устата 60-годишната му съпруга. След това П.С. се заключил в апартамента си. 

На 31 март, по обяд П.С. е установен като извършител на деянието, когато е и задържан за срок до 24 часа. Мъжът е осъждан неколкократно за престъпления против транспорта. Започнато е досъдебно производство за причинени леки телесни повреди по хулигански подбуди на повече от едно лице.