3D mapping show
3D mapping show / netinfo
Частници печелят на "гърба" на Деня на Независимостта. С такова впечатление останаха граждани и гости на града, след като им бе взета входна такса в местно заведение, което се намира точно срещу "Паметника на Асеневци“ - по известен като „Конниците".
 
В началото на случката собственичката любезно съобщи, че за да влязат в заведението трябва да платят вход на цена 3 лева, тъй като по-късно, в 21.00 ч., започва 3D Mapping Light Show и се прожектира на стената на Художествената галерия "Борис Денев". Припомняме, че излъчването на спектакъла е подарък от Община Велико Търново във връзка с отбелязването на Деня на българската независимост - 22 септември.
 
Туризъм по български: 20 лева такса за празен стол в ресторант в Созопол (СНИМКА)

Странното в случая е не цената на входа, която изниква точно и само в деня на излъчването на спектакъла, а и факта, че всеки си плаща независимо от това, че масата, на която е настанен може да се намира в най-вътрешната част на заведението, от която не се вижда нищо навън.
 
Голяма част от присъстващите, които бяха настанени именно във вътрешната част, бяха излезли на външната тераса, за да може да гледат шоуто. Малко след това собственичката отново излезе и вече не толкова любезно и възпитано им обясни, че нямат място там и трябва да се махнат. Последва "протест" от страна на част от присъстващите като дамата им обясни, че ако останат там ще извика охраната.
 
Таксите „празен стол” и „желание на клиента” били екзотични случаи

Та въпросите, които изникнаха в главите на присъстващите бяха: "Защо се предлага някакъв вид "услуга", която се заплаща, а всъщност няма как да се използва?", както и "Редно ли е или не, частници да печелят на гърба на празници и спектакли, организирани от общината за гражданите и гостите на града?".

Разбира се това не е единственото заведение, което изкарва пари от празници. Туристи сигнализираха, че в други заведения има тази практика, където цената дори е по солена - варира между 5 и 10 лв.
 
Ден година храни, казват хората и са прави.