/ Thinkstock/Getty Images
Служебен бон от заведение в Созопол предизвика бурни реакции в социалните мрежи
Снимка на касова бележка от ресторант в Созопол разбуни духовете в социалната мрежа. На нея се вижда, че в сметката наред с храната и напитките има и такса за "празни столове" на масата.

На толкова са оценени незаетите столове на масата в созополски ресторант - по 20 лева за брой. Така само от четирите празни места сметката набъбва с 80 лева.
Авторът на снимката пише, че тя, заедно с приятели направила резервация във въпросния ресторант. Оказало се, че компанията ще бъде по-малка, за което управителят на ресторанта бил уведомен своевременно.
 

netinfo


Момичето твърди, че персоналът на заведението бил изключително груб с тях, след като отказали да заплатят тези 80 лева. Тя обаче е категорична, че никъде не било посочено, че в ресторанта събират такса за незает стол.

Пред OFFNews управителят на ресторанта Тони Матеев обясни, че причината да се таксуват тези места по 20 лева е фактът, че след резервацията на маса в натоварена вечер, клиентите са били по-малко от предварително заявените.

По думите му младежка компания на видима възраст 19-20 години запазила 10 места на терасата на елитното заведение, пристигнали шест човека, но настояли да седнат на голяма маса. Управителят на няколко пъти ги попитал дали ще запълнят цялата резервация, а те настояли, че приятелите им ще дойдат.

"Да таксуваме незает стол ни се случва за първи път, нямаме такава практика. В конкретния случай клиентите се държаха изключително зле, не ни бяха предупредили, че ще са с 4 души по-малко. В крайна сметка, те не са заплатили тази такса", обясни Матеев.

Проверяват заведение, начислявало пари за незаети места

"Заведението беше пълно, имаше над 150 гости, те отказваха да освободят четирите стола, изпуснахме наши редовни клиенти. Компанията се държа много грубо, бих казал дори цинично. Наясно сме, че сме обслужващ персонал, но има дадени норми, които не трябва да се преминават", разказва за случая Матеев.
 
netinfo


След като случаят със странната такса доби популярност в социалните мрежи, Facebook страницата на созополския ресторант бе атакувана от редица гневни коментари.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов вече е назначена проверка за категоризацията на заведението в Созопол, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.