Великотърновски рефер стана доктор по педагогика
Великотърновски рефер стана доктор по педагогика / Дарик нюз, архив

Доктор по педагогика стана великотърновският футболен съдия Георги Давидов. В началото на седмицата ръководещият в „А” група рефер защити успешно дисертационен труд на тема: „Методика за психофизическа подготовка на деца за действие в нестандартни ситуации чрез игровата дейност”. Петчленна комисия оцени по достойнство работата на 29- годишния арбитър, на който научен ръководител е проф. Димитър Кайков.

По време на защитата оценяващите подчертаха, че Давидов умело съчетава образованието си с работата в Община В. Търново и футболното съдийство. Въпреки ранната си възраст, той вече е бакалавър по специалностите „Педагогика на обучението по физическо възпитание” и  „Психология”, както и магистър по „Спортна педагогика”. Паралелно с докторантурата към Катедра „Теория и методика на физическото възпитание” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Георги Давидов следва и „Право” в търновската Алма матер. Освен това той има 8 научни статии по проблемите на физическото възпитание и спорта за деца, от които 7 са самостоятелни.

Давидов се занимава с футболно съдийство от 2006 г. насам. През 2008 г. влиза в „Б” група, а от миналата вече е ръководещ в елита. Вчера той бе зарадван от Съдийската комисия на БФС с първото си назначение в Европа. На 17 юли търновецът ще бъде четвърти съдия на мач от втория квалификационен кръг на Лига „Европа” в Минск. Рефер на двубоя е Ивайло Стоянов от Петрич, а съперникът на „Динамо” ще стане известен довечера.