Великотърновски рефер с международен дебют в Лига Европа
Великотърновски рефер с международен дебют в Лига Европа / Личен архив

Международен дебют, като четвърти съдия на мач от втория предварителен кръг на Лига Европа, направи Георги Давидов. Великотърновският рефер бе в състава на съдийската бригада, ръководила двубоя „Динамо” (Минск)- „МиПа” (Финландия), завършил 3:0. Главен съдия бе Ивайло Стоянов, асистираха му Крум Стоилов и Георги Тодоров.

Любопитно е, че резултата в столицата на Беларус откри нигериецът с български паспорт Удоджи, който изкара над две години в родния гранд ЦСКА и е известен у нас като Митко.Ивайло Стоянов даде дузпа в полза на „Динамо“ след час игра, като от бялата точка за 2:0 в полза на домакините точен беше Игор Стасиевич.  Крайното 3:0 оформи Неманя Николич, а реваншът е насрочен за 24 юли във Финландия, когато домакин ще бъде „МиПа“.

За защитилия наскоро докторска степен по педагогика Георги Давидов, назначението в Лига Европа е втори вот на доверие от страна на Съдийската комисия на БФС тази година. В края на май той и асистентът от В. Търново-  Милен Арабаджиев, бяха част от съдийския екип, ръководил европейска квалификация за юноши до 19 години в Сливен, в която участваха тимовете на България, Чехия, Швеция и Италия.В Минск българските арбитри са провели тренировка в базата на футболната федарация на Беларус, която разполага с 19 терена, 12 от които с пълен размер, три с изкуствено покритие, още толкова с осветление и един напълно покрит!