Велико Търново се включва в Световната седмица на кърменето
Велико Търново се включва в Световната седмица на кърменето / netinfo

За шеста поредна година от 1 до 7 август се организира Световната седмица на кърменето под мотото "Кърменето в извънредни ситуации. Готови ли сме?". Целта на кампанията е да повиши информираността на населението за предимствата на кърменето и подготовка за оказване на помощ на кърмещи майки в извънредни ситуации.

В рамките на инициативата във Велико Търново е организирано училище на открито „Щастливите майки кърмят децата си". Лекция ще изнесе д-р Тусчиева - педиатър и инструктор по кърмене от  Плевен. Предвиждат се дискусии и викторина по темата. Училището на открито ще се проведе на 7 август от 10.00 до 12.00 часа в лятната градина на "Къщата на глада" в парк "Марно поле".

Кампанията предвижда още разпространение на афиши, плакати и здравно-образователните материали за предимствата на кърмеето в акушерските практики и отделения на болниците в областта.

Инициативите се организират от РИОКОЗ, община Велико Търново, Младежкия дом, Училище за бременни „Happy mums", със съдействието на Ла Лече Лига - България.