Търновските ученици се хранят качествено и евтино на стол
Търновските ученици се хранят качествено и евтино на стол / www.sxc.hu, архив

Столовото хранене, организирано в кухнята-майка на ОУ „Св. Патриарх Евтимий", е най- евтиното и в същото време много качествено ученическо хранене в България. Това стана ясно по време на среща на кмета на Община В. Търново Даниел Панов с училищните директори.

На нея градоначалникът благодари на всички ангажирани в сферата на образованието за труда, който полагат за обучението и възпитанието на децата и им пожела успешна учебна година. Той ще присъства на откриването на първия учебен ден в понеделник в три училища и една детска градина.

На работния форум бяха коментирани подготвителните дейности, извършените и продължаващите да се извършват ремонти, обезпечеността с учебници и състоянието на учебните бази и пособия.

Стана ясно, че се подготвя проект за ремонт на спортната площадка и изграждането на подземен паркинг в двора на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий". Кметът заяви, че предстои голям ремонт на спортната зала на СОУ „Ем. Станев", а през следващата година ще бъде търсена възможност да се направени инвестиция и за следващия по големина училищен спортен салон.

Даниел Панов прикани директорите да организират по-активно участие на децата и учениците в обществения живот. "Това е механизмът, чрез който децата могат да получат патриотично възпитание, да познават по-добре историята и да се включат в събитията, които днес планираме, организираме и провеждаме", каза кметът. Той поиска от директорите да организират провеждането на час на класа, посветен на честването на 100-годишнината от Балканската война, както и да ангажират учениците с участие в празничната програма.