/ Община Свищов
 Музикални таланти от клуб „Естрада“ се срещнаха с кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов, за да им споделят за резултатите от участието си в IX-и Международен конкурс за изпълнители на естрадна песен „Път към звездите“, проведен от 14 до 17 март в Санкт Петербург, Русия.

Първокласници от СУ „Николай Катранов“-Свищов демонстрираха как най-добре се пише домашното по математика

Трите момичета: Ивана Бълдъркова, на 17 години, Весела Иванова, на 16 години и Преслава Петкова, на 12 години, пристигнаха в Гербовата зала на Общината заедно със своя вокален педагог Антоанета Георгиева.

Те споделиха с кмета и председателя на ОбС-Свищов за преживяванията по време на международния конкурс и постигнатите резултати. Представителите на общинското ръководство изразиха радостта си от доброто представяне на свищовските момичета, след което им поднесоха индивидуални грамоти, с които ги поздравиха за спечелените награди.

Поставиха 15 информационни табели пред най-значимите забележителности в Свищов (СНИМКИ)

Антоанета Георгиева подчерта, че конкурсът е бил на много високо ниво, а участие в него са взели над 80 изпълнители от 12 държави. Въпреки сериозната конкуренция Ивана Бълдъркова се завръща в България като Лауреат трета степен, в средна възрастова група, Весела Иванова - с поощрителна награда в средна възрастова група, а Преслава Петкова - със специалната награда в младша възрастова група.

Г-жа Георгиева подчерта, че пътуването до Санкт Петербург и успехите на момичетата в този конкурс не биха били възможни без финансовата подкрепа на община Свищов и искрено благодари на ръководството, и Общински съвет за осигурените средства.

Кметът Генчев от своя страна сподели радостта си от чудесното партньорство с клуб „Естрада“ и участието на клуба в културните събития на Общината. Той изрази надежда, че младите таланти ще продължат достойно да представляват община Свищов на местно, национално и международно ниво, като ги посъветва никога на де забравят своя роден град и своя първи музикален педагог.