/ Община Свищов
В началото на седмицата СУ „Николай Катранов“-Свищов бе домакин на открит урок за самоподготовка по математика в I б клас, с класен ръководител г-жа Силвия Александрова и учител на група за целодневна организация г-жа Галя Висоцка.

Пенсионерските клубове от община Свищов отпразнуваха Първа пролет

Занятието бе водено от г-жа Галя Висоцка, която демонстрира интересни интерактивни техники и индивидуален подход в работата си с децата от групата. Малките ученици показаха, че за тях математиката е забавна наука и с лекота се справяха с поставените задачи, за което бяха наградени от своите учителки.

Урокът бе наблюдаван от начални учители в групи за целодневна организация от училища в община Свищов, директорът на СУ „Николай Катранов“ г-н Генади Иванов и старши експерт за обучението в начален етап г-жа Захаринка Чакалова от Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

Поставиха 15 информационни табели пред най-значимите забележителности в Свищов (СНИМКИ)

След открития урок в Актовата зала на училището се състоя обсъждане на занятието и методическа сбирка, посветена на часовете за самоподготовка като част от организацията на целодневното обучение.

Пред началните учители в групи за целодневна организация г-жа Захаринка Чакалова говори за подготовката, организирането и провеждането на часовете в училищните занимални, както и за взаимодействието между начален учител на паралелка и начален учител на група за целодневна организация.

Присъстващите учители имаха възможност да споделят проблеми и добри практики от своята работа.