/ iStock/Getty Images
Шофьор загина при тежък пътен инцидент на главния път София-Варна, преди разклона за село Моравица.

По информация от Областната дирекция на МВР във Велико Търново са се ударили лек автомобил и ТИР. Заради произшествието автомобилите се пренасочват през Стражица и Попово.

Уточнява се на територията на коя полицейска дирекция – Велико Търново или Търговище, е катастрофата.

Пътният инцидент е станал на територията на община Антоново след село Моравица, в близост до границата с област Велико Търново. Има загинал човек, сочи предварителната информация на ОД на МВР. Осигурен е обходен маршрут.

Сигналът за произшествието е получен днес около 13.20 часа.

На мястото на инцидента са екипи на Дирекциите на МВР в Търговище и във Велико Търново, които регулират движението. На водачите на леки автомобили, пътуващи в посока София, се предлага обходен маршрут през с. Черни Бряг - с. Железарци, откъдето се излиза на пътя София-Варна. А на пътуващите в посока Варна - същия маршрут в обратен ред.

Полицейски екипи на място предлагат обходен маршрут и на водачите на товарни автомобили, като отклонението е в посока град Бяла. Тези от водачите на камиони, които не желаят да ползват обходния маршрут, ще се наложи да изчакат край първокласния път до приключване огледа на местопроизшествието, се казва още в съобщението на ОД на МВР в Търговище.
БТА