/ iStock/Getty Images
Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на телесни повреди и закани на жена си, които са извършени в условията на домашно насилие.

На 6 януари във Велико Търново М.М. ударил с глава, а после и с главата си своята съпруга. Средната телесната повреда е причинена в условията на домашно насилие и представлява опасен рецидив.

До три години затвор грозят мъж за системно домашно насилие


На 20 януари отново насилникът удрял жена си с ръце и крак, а после започнал да я удря с брадва, рязал я с трион, при което е нанесена лека телесна повреда. Потърпевшата е с охлузна рана, отоци и кръвонасядания по тялото и лицето, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота. В същия период в началото на т. г. на два пъти се заканил, че ще ѝ отреже езика, ще я обезобрази и с убийство на Ф., които заканвания са извършени в условията на домашно насилие и биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им.

Лицето е осъждано единадесет пъти. От 16 години живеел с пострадалата на семейни начала. Често употребявал алкохол и проявявал ревност и това ставало повод за скандали, който прераствали в побой над жената, като това се случвало пред децата им. Биел пострадалата и отправял към нея заплахи - както за нанасяне на телесна повреда, така и за убийство.

Това станало причина жената да помоли в Отдела за закрила на детето да ѝ бъде оказана помощ, като бъде настанена с децата си в приют.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото пред съда.