Страстта към китарата и хубавата музика обединява три поколения Хаджийски
Страстта към китарата и хубавата музика обединява три поколения Хаджийски / снимка: личен архив
Страстта към китарата и хубавата музика обединява три поколения Хаджийски
79446
Страстта към китарата и хубавата музика обединява три поколения Хаджийски
  • Страстта към китарата и хубавата музика обединява три поколения Хаджийски

Страстта към китарите и хубавата музика обединява три поколения на известната търновска фамилия Хаджийски. Дядо, син и внук свирят на китари и пеят шлагери за забавление на свои близки и приятели. Самородните таланти се радват на голяма популярност в сайтовете за видео споделяне, където редовно качват свои клипове.

Минко, Деян и Марсел свирят и пеят с лекота вечните световни и български хитове, но скромно уточняват, че техните изпълнения са просто любителски. Главата на фамилията доц. Минко Хаджийски е преподавател по психология във Великотърновския университет. Споделя, че музиката изразява това, което науката за душата не може да обясни съвсем. Още в детските си години се влюбва в китарата.

„Това е труден инструмент, който се учи цял живот. Имах учител в родния ми град Троян. Като всички малки в 60-те години на миналия век се вдъхновявах от изпълнителите, които бяха допускани и звучаха в нашия ефир. Любимец ми беше Енрико Масиас, а от българските групи харесвах „Щурците”. Моят учител ми казваше, че ще ме научи на китара, а аз ще реша дали да стана щурец или молец”, с усмивка си спомня любимият преподавател на няколко поколения психолози.

Неговият син Деян тръгва по стъпките на баща си- завършва психология и също хваща китарата. Дидо, както го познават всички приятели, е общински съветник, но е категоричен, че с музиката далеч по- лесно изразява мислите, които не може да сподели от политическата трибуна. „Възпитан съм в среда, в която музиката винаги е ценена. Спомням си, че като малък присъствах в прекрасни компании, в които се свиреше на китари и това силно ме е впечатлило”, разказа Деян. Той посочи, че трио Хаджийски няма любим музикален стил, но набляга на парчета, които стигат до душата.

9- годишният Марсел е най- младият член на музикалното трио. Все още прохожда в свиренето на китара, но вече има богат опит в сценичните изяви. Често пее на концерти и конкурси, но любимото му занимание е да приглася на баща си и дядо си. „Обичаме да свирим заедно хубави песни за приятна компания. Съветват ме да не пея фалшиво и да се старая от сърце”, споделя малкият чаровник. Марсел е категоричен, че не иска да става психолог като дядо си и баща си, защото професията му изглежда много трудна. Мечтае да стане певец. Любовта му към музиката е по детски чиста и неподправена. „Не искам да печеля награди, мечтая само да пея”, отсича талантливото търновче.