Стяуа е финалист на турнира Юлиян Манзаров
Стяуа е финалист на турнира Юлиян Манзаров / http://manzarov.com

Загуба с 5:2 претърпя сборният тим на региона, който играе под името „Академик”, в първия си мач на юношеския турнир „Юлиян Манзаров” в Свищов. Нашите паднаха с 5:2 от ЦСКА след като водеха с 2:1. Двубоят започна с попадение с глава за червените още във 2- ата минута на Христо Мартински. В 19- ата горнооряховецът Пламен Гавазов изравни, а 53- ата Велислав Денчев доведе нещата до пълен обрат.

Само след 120 секунди обаче етърецът Стамен Тасев събори откъснал се нападател на армейците и получи червен картон, а Юлиян Ненов вкара отсъдената дузпа за 2:2. За капак веднага след подновяванете на на играта Деян Дянков вдигна на 3:2 за ЦСКА. До края, останали с човек по- малко, момчетата от региона инкасираха още две попадения дело на Юлиян Ненов и Григор Долапчиев.

Тази сутрин „Стяуа” /Букурещ/ си осигури първото място в група „А”, побеждавайки с 1:0 „Славия”. Единственият гол бе дело на Михай Орбан в 70- ата минута. Така румънският тим ще защитава титлата си от миналата година на финала в четвъртък. Тази вечер в случай, че надиграе “Йединство” /Черна гора/ ЦСКА също ще спори за купата и ще се повтори финалът от миналата година. Утре от 9, 30 ч. е срещата “Славия”- “Литекс”, а от 18 ч. играят “Йединство” и “Академик”.