Статуетка на легендарен герой получи кметът д-р Рашев от индонезийския посланик
Статуетка на легендарен герой получи кметът д-р Рашев от индонезийския посланик / Дарик нюз

Статуетка на божеството Рама подари на великотърновския кмет посланикът на Индонезия у нас негово превъзходителство Иммануел Робърт Инкириванг. Според легендата Михат-харата Рама е герой, който прави и невъзможното за любовта си към принцеса Синта, обясни посланикът. Той връчи и специален календар на посолството, в който са изобразени дейностите му в България. В замяна д-р Рашев му подари красив макет на Царевец и значката на В. Търново.

Негово превъзходителство направи прощално посещение в старата столица, за да благодари на жителите на града и на кмета Румен Рашев за доброто сътрудничество. Болярският град е сред най-посещаваните от посланика на азиатската страна за близо четирите години от престоя му у нас.

Индонезия беше представена по време на седмото издание на туристическата борба, фолклорни състави от островната страни гостуваха на Международния фолклорен фестивал. „Близките отношения и сближаването с Велико Търново бяха основата, която доведе до културно сътрудничество и връзки между Индонезия и България", каза негово превъзходителство.