Стартира дарителска кампания за фестивала Като звездите на талантливи деца с увреждания
Стартира дарителска кампания за фестивала Като звездите на талантливи деца с увреждания / Sofia Photo Agency, архив

Павликенви ще посрещне четвъртото издание на фестивала „Като звездите“ на 30 май тази година. Единственият в Европа пътуващ фестивал на талантливи деца от социалните заведения през миналата година намери своя дом в Павликени, където Общината с огромна радост е домакин и тази година. Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и на кмета на Павликени инж.Емануил Манолов.

Миналогодишното издание на фестивала събра в Павликени над 250 деца от цялата страна. В продължение на няколко часа те представяха своите умения и талант, като изпълниха с радост централния площад в града.

„В периода на 14-годишното си съществуване имаме реализирани над 2300 спектакъла, 180 телевизионни излъчвания и благодарствени адреси от 207 общински, областни и социални институции“, разказа Ирена Анастасова, директор на фестивала.

„В последните 4 години имаме реализирани и три национални фестивала само за децата от социалните домове. Миналата година за първи път открихме дневен арт терапевтичен център за социално слаби деца в Разград, който е с частно финансиране от местна фирма. Още преди да се разшуми за съдбата на децата в Могилино нашето сдружение им помагаше, защото освен, че откриваме и подпомагаме деца-таланти, ние се ангажираме и социално да подпомагаме деца без родители, болни и в риск. Работим още и с деца на родители с нисък социален статус, деца в неравностойно положение, деца от приемни семейства и с деца от комплексите за социални услуги“, допълни тя.

Обявена и кампания за набиране на средства и дарения за провеждането на фестивала. Повече информация можете да получите от страницата „Като звездите“ във Фейсбук, на e-mail: kato_zvezdite@abv.bg

Или да направите банков превод по сметка:
СНЦ „ППДТ-ВЕГА"
гр. Варна, ул. Околчица 5 А,
ЕИК: 175444319,
МОЛ: Ирена Анастасова
ПроКредит Банк   
IBAN:  BG 09 PRCB 9230 1021 6014 19
BIC:  PRCB BGSF