Сребро за Болярки от първенството по футбол за девойки
Сребро за Болярки от първенството по футбол за девойки / Личен архив

На второ място на Републиканското първенство по футбол за девойки до 17 години, проведено в Ловеч, се класира отборът на „Болярки”. Регламентът позволи в шампионата да се включат и футболистки до 18- годишна възраст, което утежни много задачата на великотърновки. Старши треньорът Валентин Витанов разчиташе само на две състезателки на 16 години, а останалите бяха по- малки, включително и 11- годишно момиче. Въпреки разликата във възрастта „Болярки” спечелиха категорично предварителната си група и стигнаха до финала, което е безспорен успех за тях.

С гол на Лора Петрова те пречупиха с 1:0 „Екомед” /Пловдив/ в първия си мач. Във втория великотърновки отнесоха тима на Троян със 7:0, като хеттрик записа силно представилата се Даяна Георгиева, по един гол добавиха Лора Петрова, Габриела Иванова и Габриела Христова. В третата среща „Болярки” надиграха с 5:0 представителките на Благоевград, които са водене от националния треньор Емил Къртевски. Попаденията забиха Даяна Георгиева, Лора Петрова и Габриела Иванова.

В спора за първото място разликата във възрастта се оказа решителна и великотърновки паднаха с 3:0 от „LPSupersport”. Наградата за най- добър нападател на финалите стана притежание на Лора Петрова, която заедно с Габриела Иванова и Даяна Георгиева получи покана за националния отбор.