Шести ден без влакове на гара Горна Оряховица, получена е покана за започване на преговори
Шести ден без влакове на гара Горна Оряховица, получена е покана за започване на преговори / DarikNews.bg, архив

Три влака са спрени на гарата в Горна Оряховица от протестиращите служители в БДЖ. Стачката в железниците продължава шести ден. Направен е опит за подмяна на машинистите в локомотивната бригада, за да бъде възпрепятствано спирането на експреса от Варна за София, който пристигна в 11,00 ч. в Горна Оряховица.

Композицията обаче остава на гарата, заяви председателят на Регионалния синдикален съвет на железничарите в Г. Оряховица Дечко Гърков. По думите му това е поредният опит за натиск от ръководството над протестиращите. Очаква се до края на протеста в 16,00 ч. на гара Горна Оряховица да останат спрени около 12 влака. Броят на стачкуващите остава непроменен - около 60 служители, които не са на смяна. Останалите протестират на работните си места, както е по закон.

Получена е покана за започване на преговори между ръководството на предприятие „Пътнически превози" и стачните комитети, каза Гърков. Срещата е насрочена утре в 14,00 ч. в София, но протестът ще продължи до подписване на колективния трудов договор, категоричен е Дечко Гърков.