Северозападната „В” група стартира на 15 август
Северозападната „В” група стартира на 15 август / Дарик нюз

 

Първенството на Северозападната „В" група ще стартира на 15 август, съобщи Георги Велинов. Председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново информира, че на този етап се очертава състав от 17 отбора. Заявките за участие вече са започнали да идват в старата столица, като най- напред са изпратили своята от „Ботев" /Козлодуй/. Четирите отбора от великотърновска област, които имат право да играят в Трета дивизия за сега не са потвърдили официално намеренията си. Новакът ФК „Самоводене" тренира още от 21 юни и ремонтира стадиона си, спокойно е и в „Академик" /Свищов/, където подготовката трябва да стартира на 12 юли. В „Локо" /Г. Оряховица/ и ФК „Павликени", обаче все още има неясноти свързани с бъдещето.

На 5 юли всичко около състава на групата трябва да се изясни, добави още Г. Велинов. Тогава в Зоналния съвет ще се съберат представители на клубовете и ще бъде изтеглен жребият за новото първенство.

Съставът на Източната и Западната областни групи ще бъде уточнен в началото на август. Според броя на отборите подали заявки и отговарящи на изискванията за участие ще се реши кога стартира шампионатът.