Пожар остави без дом семейство в горнооряховското село Драганово.Инцидентът се е разминал без сериозно пострадали и жертви, защото собственикът на имота е бил буден през нощта, когато са забелязани пламъците. Така случайността и адекватната реакция на мъжа  спасяват от огъня детето, съобщава NOVA.

Късо съединение – това е най-вероятната причина за пожара в дома на 61-годишния Георги Томов от Драганово. Мъжът усеща, че нещо не е наред около 3 часа през нощта. Освен цялата покъщнина и дома, изгорели са и част от оранжериите, в които Георги Томов отглежда цветя. 

"Нямам нищо. Само тези дрехи на мен. Документи, всичко изгоря”, споделя Георги Томов.

Пожарът се е разпространил изключително бързо.

„Горше като факел. Нищо не можеше да се направи. Късо съединение е най-вероятната причина– няма спасение, тъй като всичко е дърво”, казва синът на Георги Павлин Томов.

Трудности за екипите на противопожарната служба се оказват и метеорологичните условия – температурата е била -15 градуса.

"Имахме доста проблеми с помпи и шлангови линии. Подмяна на екипи, подмяна на линии. Доста тежко е гасенето в зимни условия и минусови температури, продължително време”, обясни началникът на ПСЗН- Горна Оряховица Георги Тодоров.

В социалните мрежи вече започна кампания за набиране на средства и дрехи за пострадалите.
NOVA