Седем треньори в школата на Етър-24
Седем треньори в школата на Етър-24 / Дарик нюз, архив

Има размествания сред треньорите, които водят отборите в детско- юношеската школа на „Етър- 24", съобщи директорът и Калоян Чакъров.

След Марин Стефанов в щаба на представителния отбор като помощник бе привлечен и Стефан Ангелов, така че се овакантиха две места.

Юношите старша възраст от набори 1994 и 1995 г., ще бъдат водени от Борислав Евтимов. Те стартират в първенството на 5 септември с гостуване в Елена. Младшата възраст отново ще бъде разделена на два отбора. Родените през 1996 г. ще бъдат водени от Петко Миланов, а тези през 1997 г. от Николай Катъров. Първият тим при децата, набор 1998 г. е поверен на Емил Георгиев, който подготвяше до сега набор 1995- ти. Те започват на 16 септември с домакинство срещу "Белите орли". С година по- малките от втория отбор ще бъде водени от Пламен Костадинов и стартират същия ден като гости на "Литекс". Подготвителната група, родени след 2000 г., ще бъде водена от Георги Георгиев, като първият им мач е на 22 септември с "Янтра- 2" в Габрово. С вратарите от всички възрастови групи продължава да се занимава Румен Данков.

Официалните си мачове подрастващите ще играят на стадионите в Дебелец и Самоводене. Интересното е, че най- малките деца, родени след 2002 г., вече ще играят на турнирен принцип на специално пригодени за тях терени. Игрището ще бъде с размери 55:35 метра, а вратите ще са 5:2 метра. Отборите ще са съставени от по 7 футболисти, като ще се играе в три части по 15 минути. Такава е практиката в повечето страни в Европа, докато у нас това се въвежда за първи път.

Калоян Чакъров добави, че се надява изкуственият терен до СОУ "Г. С. Раковски" да е готов до пролетта, защото предстои разкопаването на този в Старото военно училище, където децата тренират в момента.