С близо 6 милиона лева модернизират две горнооряховски училища
С близо 6 милиона лева модернизират две горнооряховски училища / netinfo

Близо 6 милиона лева ще получи община Горна Оряховица по Оперативна програма „Регионално развитие” за енергийно-ефективната реконструкция и модернизация на училищата „Иван Вазов” и „Георги Измирлиев”.

Проектът, спечелен от общината, предвижда подмяна на осветлението и дограмата, поставяне на топлоизолация и ремонт на отоплителните инсталации в двете училища. Заложени са и средства за изграждане на асансьор и рампи за деца с увреждания.

И в двете училища ще се извърши ремонт на спортните площадки и подмяна на оборудването, като в училище „Георги Измирлиев” ще бъде възстановен и плувния басейн. Проектът е с продължителност 2 години и се очаква да приключи в края на 2010 година.

Това е третият успешен проект на община Горна Оряховица от началото на тази година, припомнят от там. Първите два, по които вече се работи са „Домашен помощник” по ОП „Развитие на човешките ресурси” и „Реконструкция на общинска пътна мрежа” по ОП „Регионално развитие”. Отпуснатите по тях средства са съответно 106 000 лв. и 4 215 640 лв. Така общата сума на финансираните от началото на годината проекти на община Горна Оряховица е над 10 милиона лева.