“Росица” /Поликраище/ с лицензиран треньор

“Росица” /Поликраище/ с лицензиран треньор
“Росица” /Поликраище/ с лицензиран треньор

Треньорски лиценз взе наставникът на аматьорския "Росица" /Поликраище/ Илия Пендов. Бившият футболист на "Локомотив" /Г. Оряховица/ е четвъртият жител на селото, който взема лиценз от БФС. Преди него с документ за треньорска провоспособност се сдобиха настоящият наставник на "Локото" Митко Печикамъков, живеещият в Австрия- Мирослав Байчев и Марин Байчев, който в момента работи във футболния клуб в Равда.

"Росица" ще участва в пролетния полусезон на Източната "А" областна група със състав сглобен от много млади и много опитни футболисти, информира Илия Пендов. При нас играчите са разделени на две основни възрастови групи до 20 и над 35 години, обясни той. Младоците на които ще разчита са възпитаниците на великотърновската школа Георги Григоров, Румен Русев, Йордан Момчилов, Иво Нейков, Иван Венков и Мирослав Петков.

Ветерани са самият Пендов, който все още облича екипът, Павел Симеонов, Петър Рачев, Николай Боянов, Андон Андонов, Георги Иванов, Милен Петков и Петьо Ламбов.Нови попълнения са Здравко Здравков, който идва от лидера в групата ФК "Самоводене" и завърналия се от ЦеСеКа /Лесичери/ Галин Кирчев. В посока Дебелец напуска Живко Живков. Целта пред поликраищенци през пролетта е да обиграят младите си футболисти, а през следващия сезон отново ще атакуват първото място в групата.

Около 10 000 лева ще е бюджетът на "Росица" през 2010г. Осигуряват го едноименната кооперация с председател Марин Богомилов, кмета на селото Тодор Найденов и община Г. Оряховица. Клубът има подготвителна група, която ще участва в Областното първенство, със съдействието на кооперацията. Предстои да бъдат поставени малки врати в разполагащото с осветление баскетболно игрище, за да се играе футбол и на него. Предвижда се и оформянето на помощен терен, до официалния, на който да се водят тренировки.