/ netinfo
Ремонт на парапета на моста във великотърновския квартал „Чолаковци“ започна днес. Част от оградата бе съборена след пътно-транспортно произшествие. Освен нови защитни съоръжения, ще бъде монтирана и еластична мантинела, която е ударопоглъщаща.

Ул. „Юрий Гагарин“ ще бъде цялостно преасфалтирана

Тя ще бъде поставена в района на кръстовището до моста. Дейностите ще приключат най-късно до утре - 26 юли. Предстои полагане на нова асфалтова настилка в участък от ул. „Козлодуй“ - от разклона при ул. „Мармарлийска“ до намиращите се в района на бившия битак жилищни блокове.

Улиците „Мизия“ и „Клокотница“ ще бъдат ремонтирани следващата седмица

При подготовката на трасето се оказа, че кабелите за електрозахранването и за уличното осветление са разположени на много малка дълбочина под земята. Вече започнаха дейностите по полагането им поне на метър под повърхността.

Веднага след това ще бъде ремонтирана пътната основа на уличния участък и ще бъде положена новата настилка. Предстои изработването на технически проект за реконструкция и на останалата част от улица „Козлодуй“, описваща скалния венец.

Продължават ремонтите на пътища в търновските квартали (СНИМКИ)

Тази събота, 28 юли ще бъде ремонтирана и улица „Юрий Гагарин“.
Община Велико Търново апелира за временно освобождаване на отсечката от паркирани автомобили, за да не бъдат възпрепятствани строителните работи.

Текущи ремонти бяха извършени също на ул. „Мизия“, ул. „Бойчо Войвода“, работи се и в района на междублоковите пространства между улиците „Краков“ и „Ален мак“.