Рефери от елита ще свирят в първия ден от зимния турнир по футбол
Рефери от елита ще свирят в първия ден от зимния турнир по футбол / Sofia Photo Agency

Реферите, в "А" група- Станислав Ставров и в "Б" група- Венци Кознички, ще ръководят четирите срещи от първия ден на зимния турнир по футбол във В. Търново, който започва днес, съобщиха от Зоналния съвет на БФС.

Кознички е назначен за мачовете "Росица" /Поликрайще/- "Болярско село" от 17 часа и "Алпласт"- "К- 2 подови настилки" от 18 часа. Ставров пък е избран за двубоите "Спортно Търново- 2"- "Янтра" /Драганово/ от 19 часа и ПМГ- "Лозен" от 20 часа.

За вторник арбитри са Мустафа Шефкет и Ивайло Атанасов. Програмата за 11 януари в ДКС "В. Левски" предвижда мачовете "Ужас" /Присово/- "Севастократор", "B&G PAWER"- "Ветеран турист", "Риболовен център"- "Римските вълци" и "Тоти Транс" /Павликени/- "Янтра- 1" /Драганово/.

Никакви компромиси с дисциплината на играчи и ръководители няма да се допуснат тази година, предупредиха от Зоналния съвет. Саморазправата няма да носи санкции само на провинилия се състезател, както бе до сега, а от турнира ще бъде изхвърлен целия отбор.

Наградният фонд на надпреварата е 1000 лева. 400 лева ще вземе победителят, 300 лв. финалистът, 200 лв. третия в крайното подреждане. За голмайстора и най- добрия вратар са предвидени финансови стимули от по 50 лева.