Психично болен преби до смърт 42-годишен мъж в Драганово
Психично болен преби до смърт 42-годишен мъж в Драганово / Sofia Photo Agency, архив

44-годишен психично болен мъж е пребил до смърт приятеля си в горнооряховското село Драганово. Вчера около 16,10 ч. в полицейското управление в Г. Оряховица е получен сигнал за намерен труп на 42-годишен мъж в къща в селото.

На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, дежурна оперативна група и съдебен лекар. Тялото е открито в една от стаите в дома на 44-годишният Й. Б. По-младият мъж, който живеел с майка, си излязъл предната вечер и й казал, че отива до дома на приятеля си, с когото често се събирали, за да се черпят.

След като на  следващия ден той не се прибрал, майка му решила да го потърси в жилището на приятеля му. Там жената се натъкнала на тялото на сина си. Малко по-късно е открит и домакинът, който е с тежко психично заболяване. Той бил настанен за лечение в дома за психично болни в с. Церова Кория, от където избягал преди около два месеца. Прибрал се в къщата си в Драганово, където живеел сам. Същата вечер на гости му дошъл по-младият мъж, почерпили се солидно с алкохол, след това се скарали.

Домъкинът ударил няколко пъти гостенина си, съборил го на земята и започнал да го рита. На сутринта се върнал отново в Церова Кория, където бил намерен и задържан от полицейските служители. При аутопсията е установено, че причина за смъртта на жертвата е мозъчен кръвоизлив, причинен от нанесените удари с крак.

Психично болният мъж е привлечен в качеството на обвиняем, с негово участие е проведен следствен експеримент. С постановление на Окръжната прокуратура е задържан за 72 часа. Той е регистриран за кражби и е настаняван за принудително лечение.